dijous, 18 d’agost del 2011

Pebreres farcides: la Recepta

Ingredients:
una cabeça d'alls
pebreres -20 (*)- (3 kg)
tomaques -3 kg-
fesols de careta -3/4 kg-
jolivert
recorte (tonyina) -3/4 kg-
arròs i oli
Les pebreres es tallen la vespra -s'han de fer un poc músties-,primer es netegen amb aigua i sal, es talla la part de dalt i es buiden; es posen cul per avall i s'esguiten amb sal per dins i per fora.
La tonyina es posa en remulla (unes 2 hores) mentre trossegem els ingredients, i li canviem l'aigua 3 vegades, es llava i es trosseja amb bona cosa d'aigua.
La tomaca es pela i es talla a trossets sense llevar les vinces (6 o 7 tomaques). Deixem 6 o 7 tomaques per posar-les baix i damunt.
Els fesols es trenquen i es llaven.
Els alls, a trossets.
Un grapat gran d'arròs per cada pebrera i n'afegim 2 grapats més. Mesurem l'arròs en un got; per cada got d'arròs, 2 dits d'oli.
Posem l'oli al foc, els alls, la tonyina ben escorreguda i la fem ben fregida, els trossets de pebrera (unes quantes voltetes), aboquem la tomaca, la deixem bollir, afegim els fesols. Ho deixem a foc mínim al voltant de 1/2 h. Quan encara queda un poquet de "caldo" s'aboca l'arròs i es meneja. S'ha de quedar un poc de "caldo"; si la tomaca no té prou suc, li afegim un poquet d'aigua mentre està coent-se.
Part de les tomaques que hem apartat les tallem (mig dit de grossària), i les posem al cul de la cassola. Col.loquem damunt les pebreres i posem la mescla a cullerades (abans d'omplir-les tastem la mescla per si no té prou sal) Amb la resta de les tomaques (un dit de grossària) les tapem.
Tapem la cassola amb paper d'estrassa (banyat pels 2 costats) i al forn (a 180º, unes dues hores com a mínim.
Espere que ixquen bones. Bon profit !!
(*) 20 pebreres mitjanceres.. segons com siguen de menjadores.. A ma casa en mengem 8 persones i amb un poquet de sort en poden sobrar 2.